2017 Vrijheidsfestival Ede

Vrijheidsfestival 22 april

Akoesticum heeft samen met Gemeente Ede, Platform Militaire Historie Ede en de Sharing Arts Society het initiatief genomen voor een jaarlijks terugkerend Vrijheidsfestival in Ede.

Op zaterdag 22 april 2017 vindt de eerste editie plaats van het Vrijheidsfestival Ede.

Van 14:00 tot 18:00 uur is er een feestelijk en gevarieerd inloop programma bij het Akoesticum. De toegang is gratis.

Triple B Big Band Bennekom geeft deze middag een concert, met een gevarieerd programma. Het publiek kan genieten van mooie big band muziek: van Count Basie tot Adèle. Een grote rol zal hierbij weggelegd zijn voor zangeres Gedy van Rijn. Triple B Big Band heeft eerder opgetreden voor de veteranen op 5 mei in Wageningen en op het feest in april 2015 ter ere van 70 jaar bevrijding Bennekom.

Aldus de organisatie

“De bevrijding van Ede op 17 april 1945, de militaire historie van de garnizoensstad, de taptoes, de veteranen en het thema vrijheid bieden een rijke inspiratie voor een nieuw festival voor jong en oud. Meer dan ooit lijkt het universele thema vrijheid een onderwerp van belang. Daarom gaan wij een nieuw festival in de wereld zetten dat we samen met u willen organiseren!”.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *