Triple B Big Band is in 1997 opgericht door de Bennekomse trompettist Bart van den Goorbergh. Na een oproep in Het Bennekoms Nieuwsblad hadden vijf enthousiaste muzikanten zich bij hem aangemeld. Maar zou dit genoeg zijn voor de oprichting van een Big Band? Bart bleef positief en sprak gelijk een eerste repetitie af. Deze eerste kleine groep was gelijk enthousiast. Al gauw kwamen er meer muzikanten bij, zodat Bart uiteindelijk op 1 september 1997 kon beginnen met zijn Bennekomse Big Band!

In juni 1998 was het eerste optreden. Het Bennekoms Nieuwblad schrijft op 30 juni 1998:

“Aan het rijke Bennekoms muziekleven is nu een Big Band toegevoegd”.

 

Er volgen hierna al snel meer optredens in Bennekom, Ede en Wageningen. De bezetting is na een aantal jaren bijna compleet en vormt al gelijk een hechte en vaste groep. Ook word er een naam gevonden: Triple B Big Band Bennekom.

In 2002 draagt Bart van den Goorbergh ‘zijn Big Band’ over aan bandleider Pim Donatz. Onder hem wordt het repertoire flink uitgebreid en gaan we ook buiten de provincie Gelderland optreden! Pim Donatz is een ware “playing captain” bij Triple B geweest. Naast jazztiming en improvisatie kreeg vooral het “Big Band gevoel” alle aandacht bij hem:  “voel, leef, denk, slaap, hoor, adem, wees Big Band vanaf het moment dat je de repetitieruimte binnenkomt”.

Pim Donatz is per 1 april 2010 opgevolgd door bandleider en trombonist Daniel Follmann. Onder leiding van Daniel is tot en met de zomer van 2013 verder gewerkt aan improvisatie en is het repertoire uitgebreid met een flink aantal zangnummers. Vanaf november 2013 had Mark Harms de muzikale leiding over Triple B. Het dirigeerstokje is in augustus 2016 overgedragen aan Marc van den Bosch.